
Lågintensiva sporter
Inte alla sporter kräver att man springer fort eller har starka muskler – det finns sporter där det är betydligt viktigare att man har precision och teknik för att prestera väl. Det handlar med andra ord om sporter som är låga i sin intensitet, men som inte desto mindre kräver många timmars träning för att man ska kunna ta sig till toppen.
Ett tydligt exempel på denna typ av sport är bowling. Inom bowling är teknik och precision båda avgörande för att man ska lyckas kasta klotet precis så som man tänkt, och fälla käglorna. Däremot är det inte en sport som tär mycket på konditionen eller styrkan, särskilt eftersom man alltid måste vänta medan de andra spelarna kastar mellan ens egna kast. Den låga intensiteten gör att bowling är en sport som också är populär som fritidsaktivitet och underhållning, till exempel efter en middag på O’Learys i Kista i sällskap med vänner. Där kan man nämligen spela bowling bara för att det är roligt, och inte i tävlings- eller träningssammanhang.
En annan sport som liksom bowling kräver precision och teknik, men som inte är lika vanlig att man spelar bara för att det är roligt, är curling. Curling går som bekant ut på att en spelare i laget ska skjuta ett stenblock längs med en isbana, med målet att hamna så nära mitten av en måltavla som möjligt. Samtidigt ska spelaren försöka knuffa bort motståndarlagets stenar.
Curling är ovanligt på det sättet att det är en lågintensiv sport som också är en lagsport; de flesta andra sporter där precision och teknik är avgörande är individuella sporter. Ett annat exempel på det, utöver bowling, är golf. Golf lägger ytterligare ett element till precisionsmomentet, eftersom det är en sport som utspelas utomhus. Det gör att spelaren också måste ta hänsyn till vind, terräng och andra faktorer som inte påverkar precisionen i en inomhussport.