Single post

Se OS på plats – det största internationella idrottsevenemanget

De Olympiska spelen är det absolut största idrottsarrangemanget internationellt och finns både för sporter som utövas på sommaren och på vintern. Några av de exempel på grenar som är med i OS är konståkning, fotboll, badminton, hästhoppning, löpning, höjdhopp, Friidrott, Simning och många fler. Spelen hålls vart fjärde år och med två års förskjutning. Olympiska spelen är älskat världen över och följs mer eller mindre i varje hem, iallafall här i Sverige. Det finns till och med dem som alltid är “sjuka” under OS-veckan, bara för att inte missa spänningen som det medför. Att se de olympiska spelen på TV är såklart spännande, men det är en stor skillnad att vara på plats och se det hela med egna ögon. Att få se de svenska idrottsstjärnorna och andra stora sportstjärnor tävla om att få stå på prispallen är nog en dröm som många skulle önska gick i uppfyllelse och det är otroligt mycket att se om man är där för att beskåda hela kalaset på plats.

Se OS på plats – Så planerar du

Drömmer du om att någon gång då se de Olympiska spelen live på plats? gör som Kungen och var på plats för att se våra svenska idrottsstjärnor kämpa för priserna direkt på plats där allt händer. OS hålls på olika ställen i världen varje gång och det kan såklart vara ganska kostsamt och kräva en del planering om man önskar åka och se på detta. Det som är positivt är att de hålls så sällan så man har både tid på sig att planera hur man ska lägga upp resan samt spara pengar och förbereda jobbet för att man behöver ta ut semester. I år hölls OS i Pyeongchang i Syd Korea, vilket är långt att resa för en svensk. Ett tips är att skapa en resebudget och vara ute i god tid för att få bra boende. Viktigt är också att se över hur upplägget ser ut, så att man kan få ut så mycket som möjligt av sin tid på plats och se så mycket som möjligt. Kungen har t.ex fått se både Tre Kronor ta guld tidigare och fick i år se damstafetten ta hem ett silver.

Tips för dig som vill se OS

Det är väldigt spännande att följa de olympiska spelen, särskilt att se våra svenska idrottsstjärnor kämpa för att ta hem de olika priserna. Vår älskade skidåkare Charlotte Kalla som tog hem OS-silver 2018 har väldigt många fans som följer spänningen från start ända in i mål. Man kan rent höra hur det jublas i hemmen när OS är igång och man kan ju bara drömma om att få stå där bredvid och se när det händer och inte behöva se det från soffan hemma. Det krävs som sagt lite planering för att kunna göra en riktig OS-resa, både budget och semester behöver finnas för att det ska kunna genomföras. Läs mer här för att finna resor som kan passa för din färd och kom ihåg att vara ute i god tid då det gäller boende, då det alltid är fullsatt under de Olympiska Spelen. Så är du sugen på att åka på OS 2022? Börja planera redan nu.

theme by teslathemes
tesla