Single post

Hitta rätt utrustning till padel

Padel är en relativt ny sport som blir allt mer populär i takt med att åren går. Padel kan på många sätt liknas med tennis, men det finns vissa skillnader. Funderar du på att börja spela padel är det en del saker som du behöver tänka på. Du behöver bland annat ha koll på vilka regler som gäller, men du måste också se till att ha rätt utrustning.

Majoriteten av alla sporter kräver någon form av utrustning. Till ishockey behöver man en hel del skydd, hjälm, kläder och en ishockeyklubba och puck. Till ridning behöver du ordentliga ridstövlar, ridbyxor och en godkänd ridhjälm, medan simning inte kräver mer än ett par badkläder och simglasögon. Idag kan du hitta padelutrustning i de allra flesta sportbutiker, men vad ska man välja och vad är viktigast?

Vad är padel?

Innan vi går in djupare på utrustningen behöver vi först reda ut vad padel är. Enkelt förklarat kan man säga att det är en racketbollsport som innebär att du använder dig av ett racket för att slå en boll, precis som i tennis. Padel kan spelas både singel och dubbel, men för singelpadel kommer du att behöva en hel del energi och en mycket god teknik för att lyckas. Är du ensam på din planhalva kommer du att behöva täcka upp för en mycket större yta, jämfört med om det finns två spelare på varje planhalva.

Utrustning till padel

Nu är det dags att titta på vilken utrustning som du behöver. Eftersom det är en racketsport kommer du att behöva ha ett högkvalitativt padelracket nära tillhands. Utöver ett padelracket kommer du också att behöva paddelskor som sitter bra och bekvämt på fötterna, samt en padelplan att spela på och en padelboll att spela med.

Av all utrustning som du behöver är det ditt padelracket som är det viktigaste. Marknaden erbjuder både runda padelracketar, men också diamantformade och vattendroppsformade racketar. Vilken typ av racket som du väljer beror främst på din personliga preferens och vad du trivs bäst med, men en sak som är viktig att ha i åtanke är vikten. Om ditt racket är för tungt kommer du inte att kunna spela med samma precision och goda teknik. Här brukar man använda sig av olika viktkategorier för att dela in dem. Vi listar vad som gäller.

Män – För män brukar man säga att idealvikten för ett padelracket ska ligga någonstans mellan 370-380 gram. Detta brukar vara lagom och eftersom de är tyngre än många andra alternativ kan de ge mer kraft och hastighet.

Kvinnor – För kvinnor beräknar man att den bästa vikten ligger mellan 340-360 gram. Här gäller det att testa sig fram för att se vad som passar dig bäst. Ditt racket ska vara bekvämt att använda sig av, samtidigt som det är effektivt och ger dig kraft i slagen.

theme by teslathemes
tesla