Single post

Golf – en populär sport

Så fort ett barn kan hantera en klubba och så länge som en människa kan slå iväg en golfboll är golf den ultimata sporten. Det är en av få sporter som har ett så brett spann av åldern på utövarna. I golf kan man kämpa mot sig själv för att förbättra resultatet och tävlingar mot andra spelare kommer i andra hand utom för eliten. Detta faktum är en av förklaringarna till golfens stora popularitet. En annan är att få komma ut i vår vackra natur, njuta av lugnet och friden samtidigt som en viss nerv finns i luften. Kontrasten mot det oväsen som förekommer i en bowlinghall exempelvis är paradoxal. Dessutom är den motion i form av promenader som utövaren av golf får en lagom aktivitetsform för de flesta. Stressiga människor kan tagga ner under en golfrunda vilket är ytterligare en hälsofaktor. Därför är golf är en nyttig sysselsättning ur många synvinklar och aspekter.

Åk iväg på golfresa

När svenska golfbanor står under mängder av snö längtar golfspelarna till varmare klimat. Då kan det vara läge för en golfresa till varmare klimat för att förena nytta med nöje. Vintertid är det flera skönare länder som lockar. Närmast har vi till Portugal och spanska öar eller i och kring Medelhavet. Paket med golf, hotell och möjlighet till shopping kan vara en bra lösning som anordnas av ett flertal resebyråer. Dessa kan vara helt skräddarsydda för att passa olika inriktningar eller så komponerar man ihop menyn på egen hand. Det kan vara av typen allt inkluderat (all-inclusive), innefatta sol och bad, vara avpassat för kortare eller längre tid eller specialresor. Flyg är ofta det snabbaste transportsättet för golfresor och tänk på att det går att få ersättning när flyget krånglar. Med reglerna inom EU kan en försening berättiga upp till 6000 kr. Sedan golfens popularitet ökade har alltfler researrangörer med inriktning på golfresor ökat markant. När konkurrensen hårdnar blir företagens inbördes kamp en ren vinst för golfspelarna eftersom det påverkar prisläget positivt, det vill säga nedåt.

Dags att boka golfresan snart?

Att boka en golfresa via en hemsida eller app är en möjlighet som funnits en lång tid. Arrangörerna av resor blir också bättre och bättre på att sammanställa paket med både golf, hotell och kringarrangemang. Rabatter och lågpris kan den smarte hitta på nätet som att exempelvis kolla in att Hotels rabattkod ger billigare hotellrum på golfresan. Priset brukar ofta spela roll men även vad man får för pengarna i form av standard på hotell och golfbanans status. Speciellt under varmare årstid finns många alternativ både i Sverige och närmaste kontinenten. Att kryssa över Östersjön till någon av de baltiska staterna är både prisvärt och spännande. Eller varför inte åka till våra närmaste grannar där Norge ståtar med flera extraordinära anläggningar och Finland inte står långt efter. Numera finns även så många golfbanor i vårt avlånga land att det säkerligen finns alternativ i närheten av hemorten som ännu inte provats och utforskats.

theme by teslathemes
tesla