Single post

Borde e-sport klassas som en riktig sport?

 

Det har varit lite av en debatt under ett par år om e-sport borde klassas som en riktig sport eller om det inte borde det. Det har till exempel pratats om att inkludera e-sporter i de Olympiska spelen och liknande större evenemang men det är inte därför som det är viktigt att prata om.

Import och export

Det är nämligen väldigt vanligt inom e-sport att du importerar talanger från andra länder. En region som alltid har varit väldigt stark inom e-sport är Asien, Sydkorea för att vara mer specifik men även andra asiatiska länder erbjuder stora talanger.

Om dessa individer importeras av en e-sportorganisation i ett annat land kan det ibland vara krångligt med visum och liknande. Det skulle då vara till stor fördel om de kunde ansöka om idrottsvisum på samma sätt som spelare inom andra sporter kan göra när de spelar i nya länder.

Så borde det klassas som en sport eller inte?

Det finns egentligen inget svar på frågan ännu. Det finns allt för många områden som behöver utforskas innan man definitivt kan säga ja eller nej till den frågan. Det är fortsatt en smaksak som förmodligen inte kommer att besvaras någon gång snart.

theme by teslathemes