Single post

De vanligaste sporterna att ta del av

 

De allra flesta här i Sverige har någon gång sysslat med en sport. Det är inte allt för vanligt att spela någon specifik sport under en längre tid men de allra flesta har i alla fall haft en period när de var yngre när de provade på en sport. Om du inte har provat på någon sport än och undrar över vilka de vanligaste sporterna är kan du läsa mer om de här.

Fotboll

Fotboll är den allra vanligaste sporten här i Sverige för ungdomar att ta del av. Det är en relativt billig sport att syssla med jämfört med ishockey och de allra flesta har redan den grundläggande kunskapen som krävs för att kunna spela fotboll. Du behöver nämligen endast kunna röra dig över fotbollsplanen och kunna arbeta i lag för att börja spela fotboll. Du kan läsa om fotbollens positiva effekter i denna artikeln från Sydsvenskan.

All utrustning som krävs är benskydd, rätt skor och en laguniform. Därefter är det bara att prova på. Du kan även välja att endast vara med på träningarna om du känner dig allt för osäker för att vara med och spela en riktig match inom en snar framtid. De allra flesta städer har minst en fotbollsklubb så möjligheten finns helt klart där för att du ska kunna prova på fotboll och se om det är någonting för dig.

Ishockey

Ishockey är den andra av de vanligaste sporterna här i Sverige. Det finns dock ett par anledningar som gör att färre människor provar på ishockey än fotboll. Det kostar till exempel en hel del mer att börja med ishockey då du måste inskaffa en hel del skydd samt ett par skridskor, en hjälm och liknande.

Det är även svårare att spela hockey än fotboll i början om man inte riktigt är van med att åka skridskor än. Att åka skridskor är dock enkelt att lära sig och när man väl kan de grundläggande sakerna går det vanligtvis väldigt fort att lära sig att åka minst lika bra som de andra spelarna i laget.

Det finns även en hel del färre hockeyrinkar i Sverige än fotbollsplaner vilket gör att det finns färre möjligheter att börja med hockey. Om du har en rink i din närhet kan det dock vara värt det att kolla upp om du kan börja träna ishockey då det är en sport som ger dig rikligt med motion.

theme by teslathemes